Over mij | Wilskruid
Willy Strampel | Wilskruid
Willy Strampel | Wilskruid

Over mij

De Wil van Wilskruid

Mijn naam is Willy Strampel-Hoekstra. Gediplomeerd hormooncoach, fytotherapeut en leefstijldeskundige in Steenwijk. Bij de basis blijven is mijn motto. Met liefde voor natuur, praktisch werken en een passie voor kruiden, help ik je graag bij het vinden van balans in een gezonde leefstijl en voeding.

Passie voor

kruiden

Zo lang ik mij kan herinneren trokken de vakken voeding en gezondheidsleer mijn aandacht. Mijn passie voor kruiden ontstond jaren geleden. Ik had een flesje lavendel geurwater gekocht in een Frans klooster, waar ik ook de mooie kloostertuinen had bezocht. De geuren van de mediterraanse kruiden onder de blakende zon, zo heerlijk! De monniken wekten mijn interesse voor de medicinale werking van kruiden, waardoor ik mij hierin ben gaan verdiepen. Bijna elk boek dat ik hierover tegen kwam heb ik verslonden.

Na vakanties in Griekenland heeft de Griekse leefwijze mij ook steeds veel geïnspireerd. Ouderen in Griekse bergdorpjes zijn actief tot op hoge leeftijd, leven niet op de klok en hebben minder stress. Ze beginnen de dag langzaam, leven meer buiten, verbouwen hun eigen groenten én gebruiken veel kruiden. Zoals de bergthee van de Sideritus plant, blaadjes van de paardenbloem met citroen, salie, marjolein, rozemarijn en wilde munt.

Wilskruid | kruiden drogen
monnikenklooster
Wilskruid | kruiden drogen
Wilskruid
Wilskruid | vrouwenmantel
Wilskruid | witte dovenetel

Om mijn kennis te vergroten op het gebied van kruiden ben ik de hbo-opleiding voor kruidengeneeskunst gaan volgen. Tijdens deze studie leerde ik ook meer over onze eigen inheemse kruiden. Er zijn heel veel kruiden die gezondheidsvoordelen geven, dit gaat altijd in combinatie met een gezonde leefstijl en voeding.

Veel kruiden kunnen ondersteuning geven bij een hormonale disbalans waardoor gezondheidsklachten gaan verminderen of verdwijnen. Zo zijn er bijvoorbeeld kruiden met een adoptogene werking die je helpen je hormoonbalans herstellen. Adoptogenen zijn stofjes die zich aanpassen aan de behoeftes van je lichaam. Bij veel stress helpt het om je lichaam tot rust te komen en daardoor ook de gevolgen die uit stress voort kunnen komen.

Het kan per persoon verschillend zijn welk kruid het beste bij jou klachten en situatie past. Na een consult of persoonlijk traject kan er een gericht advies gegeven worden over een passend kruid.

Wilskruid | vrouwenmantel
Wilskruid | witte dovenetel

CV

Opleidingen

  • HBO Trainer Hormoonfactor (diploma behaald in 2021)
  • HBO Kruidengeneeskunde (diploma behaald in 2009)
  • MBO Gewichtsconsulent (diploma behaald in 2007)

Daarnaast heb ik diverse cursussen gevolgd waaronder Hormoonbalans voor vrouwen, Aroma- en voedingstherapie, Orthomoluculaire suppletie, Ayurvedische geneeskunde en Celzouttherapie.

Willy Strampel | Wilskruid
Wilskruid - Gediplomeerd hormooncoach

gediplomeerd

Hormooncoach

De opleiding hormoontrainer was voor mij zeer waardevol. Ik heb hier de actuele kennis vergaard waar ik nog naar op zoek was. Het maakt veel duidelijk als je je hierin verdiept en de materie goed begrijpt. Regelmatig zijn er terugkom- en verdiepingsdagen.

Door mijn eigen ervaringen en de bewezen resultaten van anderen weet ik dat je hier hele goede resultaten mee kan bereiken!

Wellicht kan ik jou ook helpen bij je zoektocht?

Meer weten?

Neem contact op

Wil je meer weten? Heb je een vraag over mijn leefstijlprogramma, persoonlijk traject of wil je een afspraak maken voor een consult? Vul dit formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Je mag ook een mail sturen naar info@wilskruid.nl of mij een WhatsApp bericht sturen op 06-20014106.

Ik hoor graag van je!

Willy Strampel-Hoekstra

10 + 6 =